NewsTehnologie

Volvo Trucks a început să livreze primele camioane electrice.

Volvo FL Electric și Volvo FE Electric au intrat în producție de serie.

Volvo FL Electric și Volvo FE Electric au intrat în producție de serie. Astfel au fost livrate doua autocamioane, unul pentru transportul deșeuri municipale, livrat către compania de deșeuri și reciclare Renova, din Hamburg, Germania și un camion de distribuție pentru furnizorul de servicii suedez Schenker TGM.

Camioanele electrice fac parte dintr-o serie pilot elaborată în colaborare cu anumiți clienți selectați. Producția de serie a modelelor Volvo FL Electric și Volvo FE Electric va începe oficial în a doua jumătate a anului 2019, cu un număr limitat de vehicule rezervate doar piețelor europene.

Volvo FL Electric este proiectat pentru circulația urbană și servicii municipale, cum ar fi gestionarea deșeurilor. Mașina electrică are o putere maximă de 185 kW și o putere continuă de 130 kW. Motorul electric este alimentat cu energie de la două până la șase pachete de baterii litiu-ion de 50 kWh fiecare. Prin urmare, sunt posibile capacități de 100 până la 300 kWh. Acest lucru ar trebui să permită parcurgerea unor distante cuprinse intre 100 si 300 de kilometri. Procesul de reîncărcare a acumulatorilor, durează aproximativ 13 ore pentru bateria de 300 kWh.

Lasă un răspuns