Car4BusinessNews

Noul PEUGEOT 208

Futuristic & Young.

Pe un segment B care tinde tot mai mult spre standardizare, în detrimentul unor noțiuni precum plăcerea sau tinerețea, marca PEUGEOT face un pas în față odată cu introducerea noului PEUGEOT 208.Pentru că tranziția energetică este o adevărată oportunitate, noul PEUGEOT 208 oferă, încă de la lansare, trei surse diferite de energie – electrică, benzină sau diesel. Alegerea caroseriei nu mai dictează modul de utilizare a vehiculului!

Perfect integrat în strategia de urcare în gamă a Mărcii, noul PEUGEOT 208 se distinge prin designul deosebit, ce aduce un aer de energie și tinerețe. Pe lângă stilul original, distinctiv, noul PEUGEOT 208 inovează printr-o nouă generație de PEUGEOT i-Cockpit© cu instrumentar de bord cu display 3D și o gamă de sisteme de asistență la condus rezervată în mod obișnuit segmentelor superioare.

#FUTURISTIC&YOUNG

Lumea se află într-o continuă schimbare, iar viitorul ne rezervă multe întrebări. În sectorul auto, ca și în alte domenii, noile provocări necesită răspunsuri adecvate. Bazându-se pe istoria sa de 208 ani, marca PEUGEOT abordează cu calm și în mod concret era tranziției energetice, propunând o viziune captivantă și futuristă asupra viitorului: #UNBORINGTHEFUTURE.

Un nou element al acestei viziuni asupra viitorului, Noul PEUGEOT 208 se remarcă prin energia și tinerețea care reflectă valorile mărcii PEUGEOT – așteptări ridicate, stil și emoție. Alura sa sportivă și designul elegant îi conferă caracterul vârf-de-gamă care se înscrie perfect în urcarea în gamă a mărcii PEUGEOT. Noul PEUGEOT 208 se află în centrul segmentului B, aducându-și contribuția la cheia
succesului Mărcii PEUGEOT: design impunător în combinație cu inovații și tehnologii distinctive.

Noul PEUGEOT 208 este construit pe ultima generație de platformă a Grupului PSA, CMP (Platformă Modulară Comună). Dedicată segmentelor B și C, această nouă bază completează platforma EMP2 (Platformă Modulară Eficientă).

După cum sugerează și numele său, platforma CMP este modulabilă în ceea ce privește dimensiunile și motorizarea, oferind viitorilor clienți posibilitatea de a selecta tipul de tracțiune: termică (benzină sau diesel) sau electrică.

  Eficiența s-a aflat în centrul preocupărilor Mărcii, pe toată durata fazei de dezvoltare. Noua platformă contribuie la reducerea emisiilor de CO2 grație:

 • greutății reduse (cu 30 kg mai ușoară decât platforma F1),
 • aerodinamicii îmbunătățite (planșeu plat, admisii de aer controlate electronic),
 • rezistenței diminuate la rulare (pneuri de clasa A, frecare redusă a suspensiilor),
 • optimizării unităților de propulsie (randament îmbunătățit al procesului de combustie, frecare mecanică redusă, dimensiuni reduse, extinderea transmisiei și generalizarea funcției Stop & Start).
  Platforma CMP oferă un plus de confort și de siguranță:

 • confort acustic și termic îmbunătățit, reducerea vibrațiilor,
 • sisteme de asistență la condus dedicate segmentelor superioare, inedite pe segmentul B.

Noul PEUGEOT e-208: e-motion

  Disponibil încă de la lansare, noul PEUGEOT e-208 oferă o experiență de condus stimulantă grație motorizării 100% electrice:

 • motor cu 100 KW (136 CP), cuplu maxim de 260 Nm (disponibil de la 0 km/h) pentru reacții imediate,
 • motor silențios, zero vibrații,
 • display tehnologii pe ecranul central (afișaj în timp real privind funcționarea propulsiei).

Noul PEUGEOT e-208 propune trei moduri de condus:

 1. Eco: pentru optimizarea autonomiei
 2. Normal: confort optim pentru utilizarea de zi cu zi
 3. Sport: au prioritate performanța și senzațiile, puterea și cuplul maxim (0-100 km/h în 8.1s).
  Două moduri de frânare sunt disponibile grație schimbătorului de viteze, cu regenerarea adecvată a bateriei:

 • moderat, pentru senzații asemănătoare celor resimțite cu un vehicul termic,
 • augmentat, pentru o decelerare controlată prin pedala de accelerație.
  Noul PEUGEOT e-208 oferă cel mai bun confort termic de pe piață grație:

 • unui element de încălzire de mare putere (5 kW) alimentat de bateria HV,
 • unei pompe de căldură și unei reglări automate a temperaturii habitaclului,
 • scaunelor încălzite (în funcție de versiune),
 • pre-condiționării termice programabile, controlate de pe ecranul tactil sau de la distanță prin aplicația MyPeugeot®. Pe lângă confort, această funcție optimizează autonomia și contribuie la atingerea mai rapidă a temperaturii optime de funcționare a bateriei.

Interiorul și volumul portbagajului sunt identice celor de pe versiunile cu motor termic. Bateriile, ocupând un volum de 220L, sunt distribuite sub podeaua noului PEUGEOT 208. Mecanismul de rulare al noului PEUGEOT e-208 a fost îmbunătățit. Distribuția optimă a masei
contribuie, de asemenea, la obținerea unor performanțe dinamice comparabile celor specifice versiunii termice.

Noul PEUGEOT e-208 este echipat cu baterie de 50 kWh, ce permite o autonomie de până la 340 km (WLTP) și 450 km (NEDC). Această baterie are o garanție de 8 ani sau 160 000 km pentru 70% din capacitatea sa de încărcare.

  Modurile de încărcare sunt flexibile și adaptate utilizării de zi cu zi. Sunt posibile trei moduri de încărcare:

 • la o priză clasică, sau pentru o încărcare completă în 16h, la o stație de încărcare Legrand® Green Up™, care include și cablu de reîncărcare,
 • de la un Wall Box, ce asigură o încărcare completă în 5h15 în varianta trifazică (11 kW) sau în 8 ore în varianta monofazică (7.4 kW),
 • de la o stație de încărcare publică: încărcare în 30 de minute în proporție de 80%.

Noul PEUGEOT e-208 poate fi încărcat și de la distanță dacă este programat prin ecranul Navigației Conectate sau prin aplicația pentru smartphone MyPeugeot®. Acest sistem permite inițierea sau încetarea încărcării în orice moment, precum și consultarea statusului încărcării.

  Pentru a oferi sprijin clienților săi în cadrul tranziției energetice, PEUGEOT lansează o nouă gamă de servicii:

 • Easy-Charge sau cum să facilitezi accesul clienților la diferitele soluții de încărcare:
  • o gamă de soluții de încărcare la domiciliu sau la birou (stație de încărcare, Wallbox, Smart Wallbox, etc.), un serviciu de diagnostic pentru a evalua instalația electrică și a planifica o mai bună soluție de încărcare,
  • o soluție publică de încărcare prin intermediul Free2Move Services, inclusiv un pass de încărcare care oferă acces la peste 85,000 de puncte de încărcare din Europa. Navigația conectată te ghidează către terminalul selectat.
 • Easy-Move sau cum să asiguri mobilitatea clienților noștri în toate circumstanțele, cu:
  • Trip planner: un instrument pentru planificarea și organizarea traseelor prin intermediul Free2Move Services; sunt propuse cele mai bune trasee în funcție de autonomia reziduală și localizarea stațiilor de încărcare pe traseu. Navigația conectată te ajută să găsești un astfel de traseu,
  • Mobility Pass: mobilitate extinsă și garantată grație unui pachet inclus în prețul de închiriere a unui vehicul ce permite închirierea unui vehicul în orice moment,
  • E-coaching: un instrument în aplicația MyPeugeot care permite primirea de instrucțiuni pentru optimizarea condusului și a autonomiei noului e-208.
 • Serenity sau o modalitate de a reasigura clienții în procesul de descoperire și de a le permite acestora să se bucure în deplină relaxare de vehiculul lor:
  • noi simulări și noi trasee digitale pentru a descoperi lumea vehiculelor electrice pe site-urile Mărcii PEUGEOT,
  • contracte de service și asistență rutieră adaptate, care pot fi incluse într-un singur pachet de finanțare,
  • certificat privind capacitatea bateriei, pentru a facilita revânzarea vehiculului.

Noul PEUGEOT 208: compatibil cu standardele Euro 6.2

Noul PEUGEOT 208 dispune de o gamă completă de motorizări termice de ultimă generație care respectă standardele Euro 6.2 pentru benzină și diesel. Unice pe segmentul B, motorizările PureTech 100 și 130 sunt disponibile în asociere cu transmisia automata în 8 trepte EAT8.

  Pe benzină, sunt disponibile motoare de 1.2l cu 3 cilindri:

 • PureTech 75 S&S BVM5
 • PureTech 100 S&S BVM6 sau EAT8
 • PureTech 130 S&S EAT8.
  În versiunea Diesel, este disponibil un singur motor de 1.5l cu 4 cilindri:

 • BlueHDi 100 S&S BVM6.

Pentru regiunile în care cerințele în materie de control al emisiilor sunt mai puțin stringente, sunt disponibile motorizări cu cutie de viteze manuală (BVM6) sau automata (EAT6).

IREZISTIBIL – noul PEUGEOT 208: design atrăgător și elegant

Noul PEUGEOT 208 adoptă un stil exterior distinctiv și expresiv cu proporții omogene, ce marchează urcarea în gamă a Mărcii PEUGEOT. Mai lung, mai lat și cu garda la sol mai joasă față de actualul PEUGEOT 208, această nouă generație adoptă o siluetă distinctivă, ce evocă caracterul atletic al acestui model. Aripile largi, bine definite și liniile accentuate ale caroseriei aduc o notă de senzualitate.

Lasă un răspuns